Omgeving Emmen

Bezienswaardigheden nabij onze Bed en Breakfast

Emmen is een regio waar je veel kunt beleven. Van festivals of evenementen bezoeken, een dagje winkelen of dagje naar Wildlands Adventure Zoo Emmen.        

Emmen ligt op de Hondsrug, het eerste Unesco Global Geopark van Nederland. Wandelend, fietsend of varend langs het IJstijdpad maakt u kennis met het verhaal van de Hondsrug en de Zwerfkeien. De route loopt langs onze B&B.

Vincent van Gogh was geïnspireerd door Drenthe. In Nieuw-Amsterdam staat het Van Gogh Huis, waar hij in 1883 logeerde en besloot de rest van zijn leven te wijden aan de schilderkunst. 

De Drentse veenhistorie komt tot leven in het Veenpark in Barger-Compascuum en het Smalspoormuseum in Erica en Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht zijn ook zeker een bezoekje waard.

In het Oosterbos, ten oosten van Emmen en in het Bargerveen kun u heerlijk wandelen en fietsen langs grasland, heide, water en moeras.

De Veenvaart is een vaarweg van 20 km over de Hondsrug, langs het Bargerveen en Oosterbos. U kunt zelf een sloep huren of een vaartocht maken met de rondvaartboot "de Snikke" op het Koning Willem-Alexanderkanaal. De ligplaats van deze rondvaartboort is ter hoogte van de Oosterwijk op ongeveer 300 meter van onze B&B. Wij raden u aan om vooraf te reserveren.

Kortom er is veel te zien en te doen in Emmen en omgeving. Wij geven u graag meer informatie.